ANITKABİR KOMUTANLIĞINA

ANITKABİR KOMUTANLIĞINA
10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde Anıtkabir’de slogan atılması üzerine İzmir/Karşıyaka da Latife Hanım Grubunun komutanlığa gönderdiği yazı.
Sayın Albay Hakan Osman Sert
Anıtkabir Komutanı
ANKARA Karşıyaka/İzmir 15 Kasım 2019

Konu: 10 Kasım 2019 Pazar günü Anıtkabir’de slogan atılması hk.

Sayın Albay Hakan Osman Sert, bizler devletimizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıt Mezarı Anıtkabir’e, kendisine teşekkür etmek ve O’na duyduğumuz saygıyı ve yüreklerimizdeki sevgiyi ifade etmek için, bir değil, onlarca defa gelmiş insanlarız…
Komutanlığınızca belirtilen ziyaret kurallarını önceden görmesek de, bilmesek de, bizler Anıtkabir’in bahçesine adım atar atmaz sessizliğe gömülür, Ata’mızın huzuruna çıkacağımız anın heyecanını daha ilk adımlarımızda iliklerimize kadar hissederiz. Kimsenin kimseye “susun, sessiz olun” demesine gerek kalmaz…
Merdivenleri çıkıp da O’nun kabriyle baş başa kalınca kendi sesimizi bile duyamaz yüreğimizde dualarımızı okur, sloganlarımızı içimizde atarız.
Ancak, ilk defa bu 10 Kasımda birileri Anıtkabir Tören Alanında sloganlar atmış.
Bu olayı kendini bilmez birkaç kişinin yaptığını ve onların ölüye saygı kültürünü bilmediklerini kabul ederek geçiştirebiliriz.
Ancak Anıtkabir’in düzeni ve güvenliğinden sorumlu kişilerin böyle çirkin bir olayı önleyememelerini asla unutamayız, affedemeyiz…
*Resmi tören öncesinde vatandaşa yasaklanan alana birilerinin izinsiz girmesi mümkün mü?
*Bu kişiler gizlice mi girmişlerdir?
*Bu kişileri içeriye kim ve neye dayanarak almıştır?
*Bu kişilere slogan atılmaması gereken yerde slogan attı diye müdahale edilmiş midir?
*Bu kişilerin kameralar kanalıyla kimlikleri tespit edilerek haklarında işlem yapılmış mıdır?
Sayın komutan, bu ayıbı düzeltmek Anıtkabir Komutanı olarak size düşmektedir.
Türk Milletinin fertleri olarak bizler, Atatürk’ümüze saygısızlık yapanların Anıtkabir’e getirilerek Tv kameraları önünde, Atatürk’ümüzden ve Türk Milletinden özür dilemelerini bekliyoruz.
Gereğinin yapılması ricasıyla.
Saygılarımızla. Latife Hanım Grubu Karşıyaka/İzmir
ANITKABİR HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi: 28/2/1982, No: 8/4387
Madde 35 – Anıtkabir’de, ancak Atatürk’e saygı için çelenk konabilir, tören düzenlenebilir. Başka amaçlarla; tören, yürüyüş ve gösteri düzenlenemez, çelenk konamaz. Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez.
Anıtkabir Komutanlığı Anıtkabir Hizmetleri Yönergesi:
“Anıtkabir içinde görgü ve terbiyeye aykırı harekette bulunulamaz, gürültü yapılamaz, slogan atılamaz. Bildiri dağıtmak, siyasal ve toplumsal konularda basına demeç vermek ve topluluğa hitap etmek yasaktır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına uygun davranışlar sergilenmesine özen gösterilir.”
https://odatv.com/10-kasimda-yasanan-skandalin-tanigiyim-15111930.html

2 Yanıt so far »

  1. 1

    Erhan Çatkın said,

    Çok güzel yazmışsınız helal olsun.Sağolun.

  2. 2

    İş bu noktaya vardığına göre Anıt Kabir’den sorumlu kimselerin sorumluluklarının ve yükümlülüklerinin farkında olmadıklarını, birisinin emellerine alet olduklarını söylemek kaçınılmaz.


Comment RSS · TrackBack URI

Yorum bırakın